Fase 1 - Vrijblijvend kennismakingsgesprek 

Een fijne samenwerking begint met een persoonlijke kennismaking. Ik kom bij je op locatie of nodig je uit in de studio (centrum Breda) om de wensen in kaart te brengen en inzicht te krijgen in verwachtingen. We bespreken de werkwijze waardoor je een goed beeld krijgt van het proces. Naar aanleiding van ons gesprek ontvang je een passende offerte.

Fase 2 - Aan de slag!

Je bent akkoord met de offerte en we gaan samen aan de slag. We maken een afspraak in de studio om alles nogmaals door te nemen en gaan gedetailleerd in op de wensen voor het interieur. Als je zelf inspiratiebeelden hebt verzameld, is het fijn om deze met mij te delen. Ook werk ik met een pakket visuals, zodat we samen een goed beeld krijgen van wat je mooi vindt en wat juist niet. 

Fase 3 - Sfeerimpressie

Ik vertaal jouw wensen in een 'programma van eisen' en ga aan de slag met het maken van een sfeerbord. Dit wordt ingezet om een idee of een gevoel te visualiseren. Ik maak combinaties van afbeeldingen die afgestemd zijn op kleur, structuur, materiaal en bijvoorbeeld patronen. Door details en verfijning aan te brengen krijg je een goed beeld van de sfeer die de ruimte uit gaat stralen. Je ontvangt het sfeerbord via de weg die we hebben afgesproken. Misschien ben je direct enthousiast of wil je toch nog wat laten aanpassen, dat kan uiteraard. Dit sfeerbord wordt namelijk het uitgangspunt voor het interieurontwerp.

Fase 4 - Ontwerpfase

Na feedback over het sfeerbord ga ik aan de slag met het maken van een plattegrond, maak ik de eerste schetsen en geef ik aandacht aan de indeling van de ruimte. Daarbij vertaal ik het sfeerbord - afhankelijk van het interieuradvies - naar een concrete invulling met betrekking tot kleur, materiaal en meubels. Hierbij wordt het advies vormgegeven in een concept 3D ontwerp.

Fase 5 - Tussentijdse presentatie

We maken een afspraak om de eerste ideeën van het interieurplan te presenteren en door te nemen.  Eventuele aanpassingen worden gemaakt.

De vervolgfase is fase 6, het eindontwerp. Indien gewenst kunnen er extra afspraken ingepland worden. 

Fase 6 - Eindontwerp

Het advies wordt verder uitgewerkt en vertaalt naar een definitief interieurontwerp. Dit ontwerp geeft je - afhankelijk van het interieuradvies - inzicht in sfeer, indeling, meubels en kleur- en materiaalgebruik. 

Fase 7 - Eindpresentatie

In deze presentatie wordt het definitieve interieurplan besproken. Het complete interieurplan ontvang je als boekwerk (digitaal en/of hardcopy) met daarin alle benodigde informatie om het interieuradvies uit te kunnen voeren. Daarnaast ontvang je een stalenbox, gevuld met de geadviseerde materialen. Ook wordt er van het ontwerp een video en 3D beelden toegestuurd. Na deze presentatie kun je direct aan de slag met de uitvoering van je persoonlijke interieurplan!

Fase 8- Realisatie

Begeleiding bij de realisatie van het interieurplan is uiteraard ook mogelijk. Hierbij wordt de uitvoering naar wens gecoördineerd en worden externe partijen aangestuurd. Ook kunnen er afspraken gemaakt worden om samen een bezoek te brengen aan geadviseerde partijen.