Fase 1 - Gratis kennismakingsgesprek 

Een fijne samenwerking begint met een persoonlijke kennismaking. Ik kom bij je thuis om de wensen in kaart te brengen en inzicht te krijgen in verwachtingen. We bespreken de werkwijze waardoor je een goed beeld krijgt van het proces. Naar aanleiding van ons gesprek ontvang je een passende offerte.

Fase 2 - Aan de slag!

Je bent akkoord met de offerte en we gaan samen aan de slag. We maken een afspraak in de studio om alles nogmaals door te nemen en gaan verder in op de wensen en programma van eisen. Als je zelf inspiratiebeelden hebt verzameld, is het fijn om deze met mij te delen. Ook werk ik met een pakket visuals, zodat we samen een goed beeld krijgen van wat je mooi vindt en wat juist niet. 

Fase 3 - Sfeerimpressie

Ik vertaal jouw wensen in een 'programma van eisen' en ik ga aan de slag met het maken van een sfeerbord. Dit wordt ingezet om een idee of een gevoel te visualiseren. Ik maak combinaties van afbeeldingen die afgestemd zijn op kleur, structuur, materiaal en bijvoorbeeld een patroon. Door details en verfijning aan te brengen krijg je een goed beeld van de sfeer die jouw woning uit gaat stralen. Je ontvangt het sfeerbord via de weg die we hebben afgesproken. Misschien ben je direct enthousiast of wil je toch nog wat laten aanpassen, dat kan uiteraard. Dit sfeerbord wordt namelijk het uitgangspunt voor het interieurontwerp.

Fase 4 - Ontwerpfase

Na feedback over het sfeerbord ga ik aan de slag met het maken van een plattegrond en maak ik de eerste schetsen. Daarbij vertaal ik het sfeerbord - afhankelijk van het interieuradvies - naar een concrete invulling met betrekking tot kleur, materiaal en meubels. Denk bij materiaal aan vloer, behang en raambekleding. 

Fase 5 - Tussentijdse presentatie

We maken een afspraak om de eerste ideeën van het gewenste interieuradvies te presenteren. Je hebt tijdens deze presentatie mogelijkheden tot het geven van feedback. Eventuele aanpassingen worden gemaakt.

Fase 6 - Eindontwerp

Het ontwerp wordt definitief uitgewerkt en vertaalt in een interieurplan. Dit plan geeft je - afhankelijk van het interieuradvies - inzicht in sfeer, indeling, meubels en kleur- en materiaalgebruik. 

Fase 7 - Eindpresentatie

In deze presentatie wordt het definitieve interieurplan besproken. Het complete interieurplan ontvang je als boekwerk (digitaal en/of hardcopy) met daarin alle benodigde informatie om het interieuradvies uit te kunnen voeren. Na deze presentatie kun je direct aan de slag met de uitvoering van je persoonlijke interieurplan!

Ook begeleiding bij de realisatie van jouw interieurplan is mogelijk, Kijk voor de mogelijkheden bij 'Realisatie project'.