Nieuwenhuis Interieurstyling & Advies  x  By SIDDE

Deze blogpost verscheen op 22 april 2022 op de website van By SIDDE.

Ontdek ons nieuwe concept By SIDDE x interieurstylisten. Verschillende interieurstylisten krijgen een plekje op onze website. Deze interieurstylisten zijn groot fan van onze banken en kunnen jou verder helpen met het kiezen van de perfecte By SIDDE bank voor jouw woonkamer! Elke interieurstylist heeft een eigen unieke stijl en dat laten ze zien door de settings die ze in onze Inspiratie Studio creëren. Deze keer zetten we Susanne Nieuwenhuis van Nieuwenhuis Interieurstyling & Advies in het zonnetje...

Ontmoet Susanne

De liefde voor interieur begon vroeg bij Susanne. Van kleins af aan is ze er al mee bezig, ze veranderde vaak haar kamer, deed een geel kleurtje op de muur... Het moest altijd als een fijne plek voelen. Een jaar geleden maakte de Bredaase Susanne de spannende keuze om voor zichzelf te beginnen en nu, een jaar later, werkt ze fulltime als interieurstylist. Hiervoor werkte ze in het bedrijfsleven, maar daar miste ze de creativiteit. Ze ging een interieuropleiding doen en werd verliefd op het vak. Nu is ze volop creatief bezig met verschillende projecten en dat maakt haar enthousiast! In haar vrije tijd is ze ook veel bezig met interieur, zo heeft ze een eigen interieuraccount @casa_mi_su. Hier deelt ze de mooiste plaatjes van haar eigen interieur. Zelf heeft ze bank Sommer in Oat Beige. Ze heeft niet persé een favoriete bank, “elke By SIDDE bank heeft wel iets!”

Sfeer experiment

De eerste stap van een nieuw project begint voor Susanne met een kennismaking bij de mensen thuis. Hierna volgt een inventarisatiegesprek, maar hier zit een twist aan… Susanne stelt namelijk niet alleen maar vragen tijdens dit gesprek… Ze maakt gebruik van een experiment! Ze maakt kaartpakketjes met verschillende sfeerafbeeldingen. In het geval van een koppel geeft ze ieder een eigen kaartpakket. Dit zijn dezelfde kaarten en de klanten maken dan ieder een ja en nee stapeltje, puur gebaseerd op hun eerste gevoel. Daarna wisselt het koppel hun ja-kaartjes en maken ze opnieuw een ja-stapeltje. Zo komen ze uiteindelijk tot een bepaalde sfeer wat de twee personen samenbrengt. Susanne is echt een gevoelsmens, ze probeert haar eigen stijl los te laten en kijkt wie er voor haar zit. Zo komt ze tot de best passende interieuradviezen voor haar klanten.

Rust & harmonie en warmte

Omdat Susanne haar stijl altijd volledig aanpast aan haar klanten, heeft ze niet persé één eigen specifieke stijl. Maar wat er altijd terugkomt in haar interieuradviezen is een combinatie van rust, harmonie en warmte. Tijdens haar bezoek aan onze Inspiratie Studio kiest Susanne ervoor om bank Nomi en bank Remus te stylen met haar persoonlijke touch… Style it like Nieuwenhuis!

Bank Nomi in Groovy Grey combineert Susanne met roze, terra en rode tinten. De bank heeft zelf een koele tint, dus Susanne voegt deze kleuren toe om warmte te creëren. Ietswat ze heel belangrijk vindt. Het is een vrolijke styling met veel verschillende accessoires zoals kaarsen, posters, vazen etc. Door de decoratie te groeperen blijft de setting rust uitstralen.

Voor de setting van Bank Remus in Charcoal Grey gaat Susanne voor een hele andere vibe. Waarin de eerste setting vrij kleurrijk was, is deze setting heel rustig qua kleur. De styling straalt warmte en eenvoud uit. Het houten dienblad op de bank, de chopsticks en het gouden theepotje geven deze setting een Japanse touch. Voor een beetje kleur voegt ze prachtige bloemen toe… Welke setting vind jij het mooist?

“Het leukste aan mijn werk is om de blije gezichten zien!"

Susanne is dol op het creatieve proces van haar baan. Elke keer weer nieuwe projecten en klanten. Ze werkt nu alleen voor particulieren, maar ze zou ook graag de zakelijke kant op willen gaan. “Een interieuradvies voor een hotel lijkt mij heel tof!” Vertelt Susanne. Onlangs heeft Susanne een groot huis mogen inrichten waarbij de klanten overal voor openstonden, dat was één van haar gaafste projecten. Ze zoekt bij iedere klant de spanning op voor het beste resultaat. Elk project eindigt met een presentatie, waarbij ze de definitieve 3D tekeningen laat zien en een mooi verpakt doosje overhandigt met daarin de volledige eindpresentatie. De enthousiaste reacties van de klanten maken Susanne dan zo blij!

Twijfel je over welke bank het best in jouw woning staat en ben je wel toe aan een beetje verandering? Susanne helpt jou om een interieur te krijgen wat perfect past bij jou en jouw wensen!

Klik hier voor de originele blog op de website van By SIDDE.

Tijdens deze styling zijn handgemaakte items gebruikt van maxdevriesfurniture.